«Без дозволу начальника Печерського райтерцентру комплектування виїзд за межі району тимчасово забороняється»: у Печерському районі Києва розклеїли «наказ»

11:50, 6 лютого 2023
На будинках Печерського району з’явився документ, в якому йдеться про заборону виїзду за межі району без дозволу начальника військкомату.
«Без дозволу начальника Печерського райтерцентру комплектування виїзд за межі району тимчасово забороняється»: у Печерському районі Києва розклеїли «наказ»
Джерело фото: УНІАН
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Наприкінці січня на під’їздах будинків Печерського району міста Києва розклеїли документ, в якому йдеться про заборону виїзду за межі району без дозволу начальника Печерського територіального центру комплектування (раніше – військкомату).

Він має назву «Про проведення мобілізації на території Печерського району міста Києва».

У цьому документі, який начебто виданий від імені начальника Печерського районного у місті Києві територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковника Сергія Калугіна, йдеться про наступне.

«Продовжити проведення на території Печерського району міста Києва мобілізації людських і транспортних ресурсів в обсягах, визначених планом.

Усім військовозобов’язаним, що проживають на території Печерського району міста Києва, та мають мобілізаційні розпорядження або у разі отримання ними персональних повісток територіального центру комплектування та соціальної підтримки (житлово-експлуатаційних організацій, інших організацій або підприємств, установ), з’явитися у терміни та за адресами, вказані в їх мобілізаційних розпорядженнях, персональних повістках або розпорядженнях (наказах) територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

При собі мати документи та особисті речі, вказані у мобілізаційних розпорядженнях та персональних повістках.

Військовозобов’язаним, які перебувають на військовому обліку в інших районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки та тимчасово перебувають на території Печерського району міста Києва у зв’язку з роботою або іншими обставинами, негайно вибути до місця постійного проживання і прибути у пункти, вказані в їх мобілізаційних розпорядженнях, а у разі неможливості до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем перебування на військовому обліку. При собі мати документи та особисті речі, вказані у мобілізаційних розпорядженнях та персональних повістках.

Військовозобов’язаним, які не отримали мобілізаційних розпоряджень, персональних повісток щодо їх виклику до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, прибути до Печерського районного у місті Києві територіального центру комплектування та соціальної підтримки в 3 денний термін з дня опублікування цього наказу (адреса Печерського РТЦК та СП: м. Київ, вул. Петра Болбочана, 1).

Без дозволу начальника Печерського районного у місті Києві територіального центру комплектування та соціальної підтримки виїзд за межі району тимчасово забороняється.

Зміна місця проживання військовозобов’язаним без дозволу начальника Печерського районного у місті Києві територіального центру комплектування та соціальної підтримки забороняється.

Підприємствам, установам, організаціям усіх форм власності незалежно від їх підпорядкування, громадянам-власниками транспортних засобів для задоволення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань, забезпечити доставку та передачу транспортних засобів і техніки у терміни, в обсягах та за адресами, визначними у зведених (часткових) нарядах на постачання техніки під час мобілізації.

Підприємствам, установам, організаціям, закладам освіти усіх форм власності незалежно від їх підпорядкування, управителями багатоквартирних будинків та головам правління об’єднання співвласників багатоквартирного будинку організувати і забезпечити в установленому порядку:

  • відклик військовозобов’язаних з відряджень для забезпечення їх своєчасного прибуття за викликом до територіального центру комплектування та соціальної підтримки;
  • вручення заброньованим військовозобов’язаним посвідчення про відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації, в особливий період;
  • надання до районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки відомостей про вручення заброньованим військовозобов’язаним посвідчень про відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації, в особливий період та посвідчень, які не вручені;
  • своєчасне оповіщення військовозобов’язаних, які призиваються на військову службу під час мобілізації, в особливий період, або викликаються до територіального центру комплектування та соціальної підтримки;
  • увільнення військовозобов’язаних, які призиваються на військову службу, від виконання обов’язків, забезпеченням збереження місця роботи, посади у відповідності до статті 119 Кодексу Законів про працю та статті 39 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»;
  • контроль за виконанням військовозобов’язаними правил військового обліку та проходженням ними медичного огляду;
  • дотримання законодавства з питань соціального та правового захисту щодо осіб, які призиваються на військову службу під час мобілізації, в особливий період
  • сприяти розшуку громадян, які ухиляються від виконання військового обов'язку

До відома громадян:

«Стаття 336 Кримінального кодексу України. Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років»

У разі неявки до районного (міського) ТЦК та СП без поважних причин Вас буде притягнуто до відповідальності згідно із законодавством та передано для розшуку, затримання і доставки до територіального центру комплектування та соціальної підтримки органами внутрішніх справ.

Керівники підприємств, установ і організацій незалежно від підпорядкування та форм власності за порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію несуть відповідальність згідно із законодавством України»

Збір даних про військовозобов’язаних на приватні імейли

Наразі невідомо, чи є даний документ від імені Сергія Калугіна справжнім, адже на ньому відсутній підпис та печатка.

Разом з тим, схожий документ, в якому йшлося про збір особистих даних військовозобов’язаних з боку РДА на приватні електронні скриньки, раніше публікував член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки Олександр Федієнко.

«Ось цього не розумію.

Тобто, хтось видає депешу щодо збирання інформації яка 100% є інформація яка захищається Законом Про захист персональних даних. З усіма наслідками навіть того не сучасного закону.

Створюючи таким чином такий собі реєстр, тобто вже виступаючи суб’єктом: збирання цієї інформації, обробки цієї інформації та розпорядником цієї інформації

Спочатку замислився про ДСК, але коли подивився куди треба відправляти всі ці дані

А далі взагалі якісь повний трешак

Зібрано інформацію потрібно відправляти на якусь незрозуміло електронну адресу @gmail

Вже поставив завдання помічнику підготувати відповідне клопотання, щодо надання мені роз’яснення від ініціаторів, на підставі яких нормативно-правових актів, методик та правил наявних систем КСЗІ, у подальшому буде збиратися та оброблятися інформація.

Але спочатку я зробив висновок що це тільки Подільський район, але коли почав шукати по цій електронній адресі, то зрозумів що це масово явище.

https://dnipr.kyivcity.gov.ua/news/25068.html

https://solom.kyivcity.gov.ua/news/11668.html

Київська Міська Державна Адміністрація

Більш того, цей лист вже знаходиться у російських пропагандистських пабліках.

Хочу нагадати, що в парламенті триває прийняття у 2-му читанні закону про державну доменну зону @gov.ua #ЗП7357

Підніму це питання на найближчому комітеті Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки

 У центрів комплектації МО, достатньо інструментів та доступу до різноманітних реєстрів, для того щоб виконувати свої повноваження. Не порушуючи цілісності особистої інформації та не допускаючи будь-яких витоків. Реєстр виборців, соцстрах, пенсійний, податковий, тощо», - зазначив депутат.

 

Нет описания.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду