Електронне декларування вже можна було відновити, однак наразі з цього питання відсутній консенсус, — Гетманцев

16:29, 9 лютого 2023
Голова Комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев вважає, що електронне декларування можна було відновити, однак є різні думки.
Електронне декларування вже можна було відновити, однак наразі з цього питання відсутній консенсус, — Гетманцев
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Електронне декларування чиновників суддів та депутатів  вже можна було відновити, однак наразі з цього питання відсутній консенсус у сесійній залі. Таку думку висловив голова комітету з питань податкової та митної політики  Данило Гетманцев, відповідаючи на питання кореспондента «Судово-юридичної газети».

«Є різні депутати і різні думки я не хотів би це коментувати. Я знаю, що те що залежить від комітету антикорупційного та Давида Георгійовича (лідера фракції «Слуга народу» Давида Арахамії – sud.ua) все робиться аби це рішення було ухвалене якомога швидше», - зазначив політик.

На запитання щодо того, коли законопроєкт про відновлення електронного декларування може бути внесений до сесійної зали, Гетманцев зазначив, що не знає, коли це станеться.

«Я думаю, що вже давно можна було б його прийняти та подавати декларації», - підкреслив очільник парламентського податкового комітету.

Як відомо, ще минулого року у Верховній Раді було зареєстровано законопроєкт №8071 про внесення змін до деяких законів України з метою виконання вимог Європейської комісії щодо набуття Україною статусу члена Європейського союзу. Водночас попри позитивний висновок профільного комітету, документ досі не потрапив до парламенту.

За словами голови парламентського антикорупційного комітету Анастасії Радіної, серед заперечень депутатів проти відновлення електронного декларування  є «необхідність декларування пошкодженого майна».

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді