Державні службовці знаходяться у нерівному становищі у порівнянні з іншими громадянами – Шуляк

13:35, 13 лютого 2023
Проблеми з заробітною платою роблять державну службу неефективною і не надто привабливою.
Державні службовці знаходяться у нерівному становищі у порівнянні з іншими громадянами – Шуляк
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Голова партії «Слуга народу» та одночасно голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк, заявила про обов’язок держави вирішити проблеми державної служби.

«Державі треба залучати професіоналів та втримувати їх, щоб залишалася інституційна пам'ять і високій рівень професійних стандартів, але нарешті потрібно вирішити проблему оплати праці державних службовців. Необхідно зробити заробітну плату держслужбовців прозорою та зрозумілою», - зазначила Олена Шуляк під час обговорення реформи оплати праці державних службовців 10 лютого.

Як розповіла голова Комітету з питань організації державної влади, в Україні склалася ситуація, коли «державні службовці поставлені у нерівне становище з іншими громадянами».

«На державних службовців не розповсюджуються норми про мінімальну заробітну плату для громадян (6 700 гривень), при цьому мінімальний розмір посадового окладу держаного посадовця складає  5 368 гривень. Одночасно з тим, у державних службовців є надбавки і премії, які дозволяють іноді робити такі грошові нарахування, що негативно сприймаються суспільством», - розповіла Олена Шуляк.

В цілому ж, як вважає голова «Слуги народу», в Україні склалася ситуація, коли премія не відображає особистих досягнень державного службовця і є лише механізмом для підвищення розміру заробітної плати.

У підсумку, як зазначила народний депутат, таке становище призводить до того, що з однією сторони якістю державної служби незадоволені громадяни, а з іншого боку держслужбою незадоволені самі державні службовці, які нерідко звільняються з займаних посад.

Автор В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

 

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді