Розглядати справи про захист інвестицій пропонують в окремому суді: Всеволод Князєв зустрівся з Послом США Бріджит Брінк

11:10, 17 лютого 2023
Голова ВС Всеволод Князєв обговорив з Послом США Бріджит Брінк подальшу судову реформу.
Розглядати справи про захист інвестицій пропонують в окремому суді: Всеволод Князєв зустрівся з Послом США Бріджит Брінк
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Розглядати справи про захист іноземних інвестицій можуть запропонувати окремому суду – Вищому суду з питань інтелектуальної власності, який наразі ще не створено. Відповідну думку озвучив на зустрічі з Послом США в Україні Бріджит Брінк голова Верховного Суду Всеволод Князєв.

Як зазначає ВС, темою зустрічі було обговорення низки питань, пов’язаних із реформуванням судової системи України та відновленням роботи судів на деокупованих територіях.

«Подякувавши Послу США за її участь в урочистому засіданні Пленуму ВС із нагоди 5-річчя створення ВС, Всеволод Князєв зазначив, що судова реформа є першочерговим завданням. Створення незалежних судових установ, боротьба з корупцією, захист інвестицій, дистанційне правосуддя – серед її пріоритетів. Уже запрацювала Вища рада правосуддя, далі – формування складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів і заповнення вакантних посад суддів.

Має вдосконалюватись інститут дисциплінарних інспекторів. Цей шлях незворотний. Але процедуру добору суддів потрібно спростити, залишивши лише найважливіші питання», - описує зустріч Верховний Суд.

Також, як зазначається, Всеволод Князєв наголосив, що на порядку денному також стоїть питання створення Вищого суду з питань інтелектуальної власності.

«Існує пропозиція додати до повноважень цього Суду захист інвестицій. Адже після перемоги Україна потребуватиме інвестицій для відбудови, й вони мають бути захищеними, а отже, до Суду має бути повна довіра», - зазначає у прес-релізі.

В свою чергу, Посол США Бріджит Брінк зазначила, що головне – суди повинні бути незалежними й мати велику довіру громадськості.

Також на зустрічі підкреслили роль Програми USAID «Справедливість для всіх» у допомозі судам.

Ця допомога наразі полягає «в організації тренінгів / ознайомленні українських суддів з питань розгляду справ про воєнні злочини».

Нагадаємо, раніше через проблему відсутності електроенергії в судах Вища рада правосуддя погодила повернення рукописних протоколів та відкладення внесення рішень до Реєстру.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді