Вищий антикорупційний суд продовжив дослідження доказів у справі за обвинуваченням у недекларуванні квартири нардепа Ірини Констанкевич

16:50, 2 березня 2023
На сьогоднішньому засіданні суд допитав експерта Київського науково-дослідного інституту судової експертизи та продовжив досліджувати докази обвинувачення.
Вищий антикорупційний суд продовжив дослідження доказів у справі за обвинуваченням у недекларуванні квартири нардепа Ірини Констанкевич
Джерело фото: slovoidilo.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд продовжив розгляд справи за обвинуваченням у недекларуванні орендованої квартири народного депутата Ірини Констанкевич.

На сьогоднішньому засіданні суд продовжив дослідження доказів обвинувачення у зазначеній справі та допитав  експерта Київського науково-дослідного інституту судової експертизи. Експерт підтвердила, що визначена вартість квартири, в недекларуванні оренди якої звинувачують Констанкевич є ринковою і становить понад 3 мільйони гривень.

Вона додала, що оцінка вартості, зокрема здійснювалася на підставі даних, які надали детектив та свідок. На запитання нардепа Ірини Констанкевич, чи впливає можливий продаж квартири на оцінку її вартості, експерт відповіла негативно.

Після допиту свідка суд продовжив дослідження доказів обвинувачення у зазначеній справі. Зокрема прокурором було повторно надано договори оренди квартири, заяви Ірини Констанкевич стосовно отримання компенсації з державного бюджету за оренду житла.

Прокурор пояснив, що детектив «вживав додаткових заходів аби отримати найбільш достовірні і належним чином отримані копії документів». Також долучено низку характеризуючих документів нардепа Ірину Констанкевич.

11 січня 2023 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно народної депутатки Ірини Констанкевич, якій інкримінують недостовірне декларування. За версією слідства, вона не вказала орендовану квартиру в Києві.

Як встановило НАЗК, нардеп Констанкевич не вказала у декларації квартиру в Києві, яка була в неї в оренді на підставі договорів від 29 і 31 серпня 2019 року та 30 листопада 2020 року. Сама депутат пояснила, що нібито користувалася цією квартирою періодично протягом 2020 року менше 183 днів і лише під час виконання депутатських повноважень.

Однак НАЗК це пояснення не врахувало. У Нацагентстві зазначили, що депутатка навіть отримувала компенсацію з державного бюджету за оренду цієї квартири.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», суд продовжив дослідження доказів у справі за підозрою у недекларуванні квартири народного депутата Юрія Камельчука.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду