Кабмін скасував аукціони з продажу нафти та скрапленого газу

12:07, 28 березня 2023
Урядовці скасували аукціони з продажу нафти та скрапленого газу у зв’язку із законодавчою зміною правил продажу нафти та скрапленого газу.
Кабмін скасував аукціони з продажу нафти та скрапленого газу
Фото: КМУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів позбавив Міністерство енергетики повноважень з організації аукціонів з продажу нафти, газового конденсату, скрапленого газу та скасував самі торги. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №260 від 24 березня.

Зазначеною постановою внесено зміни до Положення про Міністерство енергетики України з метою приведення його у відповідність до закону України від 01.12.2022 N 2805-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства у сфері користування надрами» та виключено повноваження Міністерства забезпечувати організацію та проведення аукціонів з продажу нафти, газового конденсату та скрапленого газу.

Крім цього визнано такими, що втратили чинність постанову КМУ від 16.10.2014 N 570 «Про організацію та проведення біржових аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу» і постанови Уряду про внесення змін до неї. Отже скасовано проведення аукціонів.

Продаж українських нафти та газоконденсату через біржовий аукціон до останнього часу був обов’язковим у разі, якщо контрольний пакет видобувача належить державі або він працює на умовах спільної діяльності з держкомпанією. Зміни до законодавства, які набувають чинності передбачають продаж енергоносіїв на біржі за ринковими цінами

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабмін схвалив постанову щодо внесення змін до Порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами. Уряд ухвалив підвищення мінімального розміру гарантійного внеску для участі в електронних торгах.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська