Українці зможуть сплачувати податки та комунальні послуги електронними грошима — набув чинності закон

12:48, 3 квітня 2023
Набув чинності закон, яким дозволено сплачувати податки та рахунки за комунальні послуги електронними грошима та продовжено строк переліцензування банків до 1 травня.
Українці зможуть сплачувати податки та комунальні послуги електронними грошима — набув чинності закон
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Набув чинності закон про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо платіжних послуг), який, серед іншого, передбачає можливість оплати електронними грошима комунальних послуг та податків.

Законом внесено зміни до Податкового кодексу та визначено, що “Фізичні особи – платники податків повинні сплачувати податки і збори, що встановлені цим Кодексом, через банки або небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей". Простіше кажучи податки тепер можна буде сплачувати, зокрема і електронними грошима.

Крім цього українці тепер зможуть сплачувати електронними грошима і за комунальні послуги.

Також документом продовжується строк переліцензування банків та інших фінансових інституцій до 1 травня 2023 року.

Передбачається, що тимчасово, протягом дев’яти місяців(до травня 2023 року) з дня введення в дію закону “Про платіжні послуги”, банки, які узгодили з Національним банком України правила використання електронних грошей і отримали документ про узгодження правил використання електронних грошей до дня введення в дію цього Закону, продовжують надавати платіжні послуги з випуску та виконання платіжних операцій з електронними грошима, у тому числі відкриття та обслуговування електронних гаманців, на підставі раніше отриманого документа про узгодження правил використання електронних грошей.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», уряд може переглянути тарифи на комунальні послуги після завершення опалювального сезону.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області