Заборонити евакуацію автомобілів, якщо вони не перешкоджають руху: Комітет схвалив законопроект

07:11, 6 квітня 2023
Комітет Верховної Ради рекомендує ухвалити законопроект про заборону тимчасового затримання авто інспектором з паркування під час дії воєнного стану.
Заборонити евакуацію автомобілів, якщо вони не перешкоджають руху: Комітет схвалив законопроект
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Правоохоронний комітет рекомендував Верховній Раді ухвалити за основу законопроект 9092-3, яким буде заборонено евакуацію автомобілів, якщо вони не перешкоджають руху. Про це повідомив член Комітету, народний депутат Максим Бужанський.

За його словами, евакуацію здійснюватиме поліція, а діяти законопроект буде на період воєнного стану.

Штрафи за паркування на місцях для осіб з інвалідністю матимуть змогу виписувати муніципальні інспектори.

«Говорячи простими словами, в більшості випадків евакуація автомобіля більше нагадує його викрадення з метою пограбування його власника. Якщо закон буде прийнято Радою за основу, з ним потрібно буде міцно попрацювати комітету, щоб не створити більше проблем, ніж передбачається виправити, але сама ідея правильна», зауважив він.

Нагадаємо, 27 березня у Верховній Раді зареєстрували вже третю версію законопроекту, спрямовано проти безпідставної евакуації автомобілів.

Цього разу співавтором проекту 9092-3 є голова Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас. Він передбачає внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо повноважень інспекторів з паркування у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Зокрема пропонується заборонити тимчасове затримання транспортного засобу інспекторами з паркування виключно під час дії правового режиму воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях, де введено воєнний стан.

При цьому положеннями проекту підтримано ініціативу наділення відповідними повноваженнями уповноважених осіб органів Національної поліції.

Одночасно з цим законопроект не позбавляє виконавчі комітети (виконавчі органи) сільських, селищних, міських рад, в особі інспекторів з паркування щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення та винесення постанов про притягнення до адміністративної відповідальності.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси