ВАКС виправдав колишнього голову Рахункової палати Романа Магуту

14:52, 6 квітня 2023
Згідно з вироком суду у його діях відсутній склад злочину.
ВАКС виправдав колишнього голову Рахункової палати Романа Магуту
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд виправдав колишнього голову Рахункової палати Романа Магуту. Відповідний вирок було постановлено 6 квітня

Також було виправдано директора одного з департаментів палати Марію Шулежко  та її племінника Максима

«Колегія суддів ВАКС ухвалила вирок, яким визнала колишніх голову (2012-2018 роки), головного контролера Рахункової палати та її родича невинуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Вказаних осіб виправдано у зв'язку з відсутністю у їх діях складу кримінального правопорушення. Вирок може бути оскаржено в апеляційному порядку упродовж 30 днів з дня його проголошення», – інформує суд.

У повідомленні не вказується прізвища осіб, однак за даними реєстру судових рішень йдеться про ексголову Рахункової палати Романа Магуту , директора одного з департаментів палати Марію Шулежко  та її племінника Максима.

Магуту обвинувачують у зловживанні службовим становищем. За версією обвинувачення, він, як ексголова Рахункової палати, допоміг у відчуженні службової квартири на користь родича колишнього директора департаменту з питань АПК Рахункової палати України Марії Шулежко. Йдеться про племінника Максима Шулежко. За даними слідства, посадовиця Шулежко не потребувала службового житла, попри це, вона його отримала, після того як її племінник приватизував квартиру та подарував їй. Також САП обвинувачує Шулежко та її племінника у заволодінні службовою квартирою Рахункової палати.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», минулого року стало відомо про чотирьох претендентів на посаду голови Рахункової палати. Головним претендентом на крісло очільника палати називають Геннадія Пліса.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Стадник
    Ігор Стадник
    заступник голови Вінницького апеляційного суду