Апеляційна палата ВАКС конфіскувала активи дочки так званого губернатора Херсонщини Володимира Сальдо

14:45, 17 травня 2023
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду задовольнила скаргу Міністерства юстиції та ухвалила рішення про конфіскацію активів дочки так званого губернатора Херсонщини Володимира Сальдо.
Апеляційна палата ВАКС конфіскувала активи дочки так званого губернатора Херсонщини Володимира Сальдо
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду задовольнила апеляційну скаргу Міністерства юстиції та стягнула в дохід держави активи двох компаній, які належать дочці так званого губернатора Херсонської області Володимира Сальдо Ірині, але фактично контролюються її батьком. Відповідну постанову було ухвалено 17 травня.

Як зазначається у постанові Апеляційної палати ВАКС, суд першої інстанції встановив, що Міністерство юстиції не надало жодних доказів, які підтверджують контроль над активами Ірини Сальдо її батьком.

12 травня Міністерство юстиції подало апеляційну скаргу. Серед доводів представники відомства назвали відсутність  в Ірини Сальдо необхідних коштів на придбання зазначених активів. Аргументація Міністерства юстиції була підтримана Апеляційною палатою Вищого антикорупційного суду.

«Як свідчить відповідь Державної податкової служби, яка є у матеріалах справи, не отримувала власних доходів, які її би надали можливість придбати корпоративні права…Враховуючи, що матеріали справи свідчать про те, що в період з 2001 до 2017 року Ірина Сальдо не отримувала доходів, які були достатні для придбання часток у підприємствах та змісту поняття пов’язані особи, слід визнати, що Володимир Сальдо може вчиняти дії щодо зареєстрованих на її ім’я активів(керування, продаж)», - зазначається у постанові

Згідно з рішенням суду в дохід держави стягнуто 55,56% частки статутного капіталу ТОВ "БЕБКО-АВТО" (код ЄДРПОУ: 38390892) та 40% частки статутного капіталу ТОВ "КОНКА" (код ЄДРПОУ: 32480173), що належать дочці Сальдо Ірині.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 9 травня Вищий антикорупційний суд конфіскував активи так званого губернатора Херсонщини Володимира Сальдо, однак відмовив у конфіскації окремих активів, що ним напряму не контролюються.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд