ВАКС конфіскував активи так званого губернатора Херсонщини Володимира Сальдо

09:41, 9 травня 2023
Вищий антикорупційний суд частково задовольнив адміністративний позов Міністерства юстиції та конфіскував активи Володимира Сальдо.
ВАКС конфіскував активи так званого губернатора Херсонщини Володимира Сальдо
Джерело фото: ЕРА
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про стягнення в дохід держави активи ексдепутата та так званого губернатора Херсонської області Володимира Сальдо. Відповідне рішення було проголошене 9 травня.

«Вищий антикорупційний суд розглянувши адміністративний позов до Сальдо Володимира Васильовича та третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог про застосування(стягнення активів в дохід держави) суд ухвалив: позовну заяву Міністерства юстиції України задовольнити частково. Застосувати до Сальдо Володимира санкцію передбачену пунктом 1-1 статті 4 закону України «Про санкції(стягнення активів в дохід держави», - оголосила рішення головуюча суддя Катерина Сікора.

Згідно з рішення суду передбачається стягнення в дохід держави активів, «які належать Сальдо Володимиру Васильовичу та щодо яких він здійснює права тотожні до права розпорядження ними».

Зокрема в дохід держави, за рішенням суду буде стягнуто низку земельних ділянок, що належать Сальдо у Херсонській області, низку нежитлових приміщень у Херсонській області та Криму, житловий будинок у Херсонській області, квартири у Криму та Одесі.

Також будуть стягнуті в дохід держави акції ПРАТ «Каштан», якими володіє Любов Сальдо.

14 квітня стало відомо, що Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позов щодо конфіскації активів колаборанта, так званого «голови Херсонської ОДА» Володимира Сальдо.

«Третіми сторонами у справі є: дружина та донька колаборанта Сальдо Любов Петрівна та Сальдо Ірина Володимирівна; Сіньков Віталій Миколайович; ТОВ «БЕБКО-АВТО»; ТОВ «КОНКА»; ПАТ «КАШТАН»; ПАТ «ДЕЛЬТА-СЕРВІС».

Зокрема, може йтися про конфіскацію таких активів:

1) ТОВ «БЕБКО-АВТО» у Херсоні. Розмір статутного капіталу підприємства становить 1 800 000,00 грн. Мережа автосалонів є дилером з продажу та ремонту автомобілів Volvo.

Серед кінцевих бенефіціарів компанії – донька колаборанта Ірина Сальдо, Вячеслав Бебко та Антон Кушнір. За даними ЗМІ, Ірина Сальдо живе в Ніцці (Франція) та веде розкішний спосіб життя.

2) ТОВ «КОНКА» у Херсоні, яке займається організацією дозвілля. Серед засновників компанії – та ж Ірина Сальдо, а також – Олександр Больбот, Володимир Дидін та Ганна Кліментенко. Розмір статутного капіталу підприємства - 18 500 грн, а дохід за 2020 рік становив 707 300 грн.

3) ПРАТ «КАШТАН» в Коростишівському районі на Житомирщині. Компанія спеціалізується на видобуванні декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю. Статутний капітал – 370 000.00 грн. Серед засновників – Любов Сальдо – дружина Сальда.

4) ПАТ «ДЕЛЬТА-СЕРВІС» у Херсоні зі статутним капіталом 7 000 000,00 грн. Це транспортна компанія, кінцеві бенефіціари – Любов Сальдо, Леонід Гірін та турецька компанія  АЙКУТ КЕТЕНСІОГЛУ», - зазначається в Інституті законодавчих ідей.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді