Адвокату Горецькому, затриманому разом з ексголовою ВС, обрали запобіжний захід — тримання під вартою

19:35, 18 травня 2023
Слідчий суддя ВАКС арештував адвоката Олега Горецького на 60 днів з альтернативою внесення застави у 80 мільйонів гривень.
Адвокату Горецькому, затриманому разом з ексголовою ВС, обрали запобіжний захід — тримання під вартою
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд 18 травня розглянув клопотання сторони обвинувачення про застосування запобіжного заходу адвокату Олегу Горецькому, якого підозрюють у пособництві ексголові Верховного Суду.

«Судово-юридична газета» вела текстову трансляцію засідання.

Олегу Горецькому обрали запобіжний захід — тримання під вартою до 13 липня з можливістю внести заставу в розмірі 80 мільйонів гривень.

«Клопотання щодо підозрюваного Горецького Олега Васильовича задовольнити частково. Застосувати стосовно Горецького Олега Васильовича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Визначити розмір застави у 80 мільйонів гривень», - оголосила слідча суддя.

В разі внесення застави на Горецького буде покладено низка обов’язків. Серед них носіння електронного браслету, заборона спілкування зі свідками.

Прокуратура просила суд відправити під адвоката на 60 днів з альтернативою внесення застави у понад 100 мільйонів гривень. Серед обгрунтувань прокурор назвав можливу втечу за кордон Горецького та його зв’язки. Крім цього сторона обвинувачення створеджує, що Горецький втік під час затримання, а його знайшли у шафі готельного номера. Підозрюваний не спростовує, що залишив квартиру та поїхав до готелю, бо був наляканий.

За версією слідства Горецький, у змові з нотаріусом Кирилом Горбуровим та колишнім головою Верховного суду, організував схему з одержання хабарів за ухвалення потрібних судових рішень. За свої «послуги» Горецький отримав частину хабара. Зокрема, сторона обвинувачення вважає, що організатори схеми, зокрема допомогли олігарху Костянтину Жеваго

В разі доведення провини адвокату світить до 12 років позбавлення волі.

Сам адвокат звинувачення відкидає і запевняє, що компанія Жеваго була лише одним з клієнтів. Однак суд це принаймі наразі не переконало.

Автор: Наталя Мамченко, Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Булгакова
    Ірина Булгакова
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Тетяна Войтенко
    Тетяна Войтенко
    суддя Подільського районного суду міста Києва