Комітет погодив законопроект про поліпшення житлових умов прокурорів

07:05, 24 травня 2023
Верховній Раді рекомендують ухвалити законопроект про забезпечення прокурорів житлом.
Комітет погодив законопроект про поліпшення житлових умов прокурорів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності повідомляє, що 23 травня ухвалив рішення рекомендувати парламенту прийняти за основу законопроект стосовно поліпшення житлових умов прокурорів.

Йдеться про законопроект 9277, який передбачає змін до Закону «Про прокуратуру» щодо унормування проблемних питань забезпечення житлом прокурорів». Авторами виступають члени Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Владлен Неклюдов, Сергій Іонушас, Максим Павлюк та інші.

Автори пропонують доповнити профільний закон нормою, відповідно до якої у разі, якщо прокурор потребує поліпшення житлових умов, він може забезпечуватися жилим приміщенням відповідно до діючих державних програм із житлового забезпечення.

Як вказують автори, забезпечення організаційної єдності функціонування органів прокуратури, підвищення якості роботи прокурорів, дотримання гарантій їх незалежності набуваються особливої актуальності, особливо в умовах воєнного стану в Україні.

Під час агресії російської федерації, прокурори, зокрема на територіях, які звільнені від окупації, не мають можливості проживання у облаштованих приміщеннях. Органи місцевої влади не завжди мають можливість забезпечити житлом прокурорів. Зазначене, у свою чергу, може впливати на виконання завдань прокуратури.

В ході обговорення законопроекту народні депутати України – члени Комітету погодились з актуальністю окресленої тематики та зазначили про необхідність прийняття даного законопроекту.

Разом з тим, ГНЕУ ВР у своєму висновку зазначає про незрозумілість того, що саме мається на увазі під формулюванням «забезпечуватись жилим приміщенням».

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду