Розмежовано повноваження прокуратур Києва та Київської області з організації нагляду за підрозділами управління СБУ у Києві та Київській області

18:21, 7 листопада 2023
Питання виникло через специфічну структуру управління СБУ столичного регіону.
Розмежовано повноваження прокуратур Києва та Київської області з організації нагляду за підрозділами управління СБУ у Києві та Київській області
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Офіс Генерального прокурора 3 листопада 2023 року розмежував повноваження між Київською міською та Київською обласною прокуратурами з організації нагляду за додержанням законів підрозділами Головного управління Служби безпеки України у місті Києві та Київській області.

Зазначимо, що на відміну від вказаних прокуратур обласного рівня, які є окремими структурами та діють за територіальним принципом,  Головне управління Служби безпеки України у місті Києві та Київській області фактично є єдиною структурою, яка має єдиного керівника.

Згідно з рішенням Генерального прокурора, відтепер керівник Київської міської прокуратури буде опікуватися територією міста Києва, а також міжрайонними та районними підрозділами Головного управління Служби безпеки України у місті Києві та Київській області, розташованими у м. Києві.

Відповідно Київська обласна прокуратура буде опікуватися територією Київської області, а також міжрайонними, районними та міськими підрозділами Головного управління Служби безпеки України у місті Києві та Київській області, розташованими у Київській області.  

З текстом наказу про розмежування повноважень можна ознайомитися нижче:

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва