Оприлюднено нову схему посадових окладів на посадах державної служби на 2024 рік, документ

19:33, 29 грудня 2023
Кабмін ухвалив схему посадових окладів на посадах державної служби з урахуванням сімей і рівнів посад, юрисдикції та типів державних органів у 2024 році.
Оприлюднено нову схему посадових окладів на посадах державної служби на 2024 рік, документ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Опубліковано прийняту 29 грудня постанову Кабміну №1409 «Питання оплати праці державних службовців на основі класифікації посад у 2024 році». Ця постанова набирає чинності з 1 січня 2024 року.

Постановою затверджено:

  • схему посадових окладів на посадах державної служби з урахуванням сімей і рівнів посад, юрисдикції та типів державних органів у 2024 році;
  • перелік типових посад державної служби в межах рівнів посад.

Міністрам, керівникам центральних і місцевих органів виконавчої влади та інших державних органів доручено забезпечити виконання цієї постанови виключно в межах фондів заробітної плати, затверджених у кошторисах.

Установлено, що:

  • схема посадових окладів на посадах державної служби з урахуванням категорій, підкатегорій та рівнів державних органів у 2023 році та Положення про застосування стимулюючих виплат державним службовцям, затверджені постановою Кабінету Міністрів від 18 січня 2017 р. № 15 «Питання оплати праці працівників державних органів», не застосовуються до державних службовців державних органів, що провели класифікацію посад державної служби;
  • під час переведення державних службовців на інші посади державної служби застосовується перелік посад держслужби, що прирівнюються до відповідних підкатегорій, затверджений постановою Кабінету Міністрів від 18 січня 2017 р. № 15 «Питання оплати праці працівників державних органів», для визначення підкатегорії посади державної служби, необхідної для встановлення рівнозначності посади.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді