Основна небезпека захоплення боротьбою із суддівською корупцією полягає у знищенні незалежності судової системи – Вища рада правосуддя

15:26, 2 липня 2024
У Вищій раді правосуддя закликали суспільство і владу не впадати у крайнощі під час боротьби з корупцією у судовій владі.
Основна небезпека захоплення боротьбою із суддівською корупцією полягає у знищенні незалежності судової системи – Вища рада правосуддя
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вища рада правосуддя закликала суспільство і владу не надто захоплюватися боротьбою із суддівською корупцією та зважено підходити до проблеми корупції, оскільки така боротьба у підсумку може привести не стільки до вирішення проблем судової влади, скільки до знищення незалежності судової влади.

«Основна небезпека захоплення суспільства боротьбою із суддівською корупцією полягає у знищенні незалежності судової системи», - зазначено у тексті Щорічної доповіді ВРП за 2023 рік «Про стан забезпечення незалежності суддів в Україні».

У Щорічній доповіді ВРП також вказано, що корупційні дії окремих осіб, «не можуть ставити під удар авторитет судової гілки влади, суддів, які сумлінно працюють заради відновлення справедливості».

У Раді правосуддя додали, що хоча ВРП підтримує «системну боротьбу з будь-якими проявами корупції в судовій системі», разом з тим, «будь-які дії чи законодавчі зміни не повинні впливати на незалежність суддів та органів судової влади».

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Іван Калаур
    Іван Калаур
    заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Дмитро Лубінець
    Дмитро Лубінець
    уповноважений Верховної Ради України з прав людини
  • Володимир Бевзенко
    Володимир Бевзенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Володимир Сопрун
    Володимир Сопрун
    суддя Вінницького апеляційного суду
  • Ірина Огренич
    Ірина Огренич
    суддя Київського районного суду м. Одеси