Відключення електропостачання може призводити до перенесення судових засідань і несвоєчасного відправлення судових рішень до Реєстру – у Тлумацькому райсуді закликали проявити розуміння

16:09, 2 липня 2024
У Тлумацькому райсуді Івано-Франківської області закликали учасників судових справ проявити розуміння та рекомендують подавати до суду заяви про розгляд справ в порядку письмового провадження за наявними в матеріалах справи документами.
Відключення електропостачання може призводити до перенесення судових засідань і несвоєчасного відправлення судових рішень до Реєстру – у Тлумацькому райсуді закликали проявити розуміння
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як відомо, наразі в Україні, зокрема у Києві, відключення електропостачання відбувається у будь-який час, а графіки постійно збиваються. Так, замість відключення на 3-4 години, воно може тривати 6-7 годин, а прогнозувати свою роботу діяльність, з огляду на такі «розпливчаті» графіки майже неможливо.

Суди наразі не віднесені до об’єктів, яких не відключають від світла.

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області звернувся до відвідувачів суду та учасників судових процесів у зв’язку з відключенням електропостачання.

«У зв’язку зі збройною агресією російської федерації проти України та масованими атаками на енергетичні об'єкти України по всій країні запроваджено графіки погодинного/почергового відключення електроенергії.

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області віднесено до черги 1.1. Графіків відключення електроенергії в Україні.

Повідомляємо, що Тлумацький районний суд Івано-Франківської області немає можливості альтернативного підключення до електропостачання.

Згідно вимог процесуального законодавства фіксування судового засідання за допомогою технічних засобів є обов’язковим, однак у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування за допомогою технічних засобів не здійснюється.

Зазначаємо, що в період відключення електроенергії, суд позбавлений можливості працювати в автоматизованій системі документообігу суду, здійснювати фіксування судового засідання, проводити судові засідання в режимі відеоконференції тощо.

Вказані обставини можуть бути причиною перенесення судових засідань на інший час, а також несвоєчасного відправлення судових рішень до Єдиного державного реєстру судових рішень.

Закликаємо учасників судових справ в цей нелегкий час проявити морально-правове розуміння та рекомендуємо, у разі можливості, подавати до суду заяви про розгляд справ (в порядку письмового провадження) у вашій відсутності за наявними в матеріалах справи документами, як це передбачено процесуальним законодавством» - зазначили у суді.

У суді також додали, що Тлумацький районний суд Івано-Франківської області здійснює правосуддя, адже ні в умовах пандемії, ні воєнного чи надзвичайного стану робота суду не припинялася та не може бути припинена.

«Просимо з розумінням ставитися до умов роботи суду, а також тих незручностей, які можуть виникнути» - зазначає суд.

Автор: Наталя Мамченко 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Іван Калаур
    Іван Калаур
    заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Дмитро Лубінець
    Дмитро Лубінець
    уповноважений Верховної Ради України з прав людини
  • Володимир Бевзенко
    Володимир Бевзенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Володимир Сопрун
    Володимир Сопрун
    суддя Вінницького апеляційного суду
  • Ірина Огренич
    Ірина Огренич
    суддя Київського районного суду м. Одеси