Громадська рада доброчесності у Брюсселі поскаржилася на Верховний Суд

09:00, 18 жовтня 2024
У ГРД повідомили, що Верховний Суд є «проблемою», яку необхідно «вирішити».
Громадська рада доброчесності у Брюсселі поскаржилася на Верховний Суд
Фото: ВККС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Громадській раді доброчесності повідомили, що 16-17 жовтня під час відвідування Брюсселю та зустрічей з посадовцями Єврокомісії та депутатами Європарламенту, представники громадськості, серед іншого, поскаржилися на український Верховний Суд.

Як повідомила у Facebook координатор ГРД Вероніка Крейденкова, вона особисто розповіла європейським партнерам України, що наразі Верховний Суд є «проблемою», яка може «помножити на нуль» усі досягнення України в сфері судової реформи.

«З звичного, але не дуже приємного: «Верховний Суд» я повторювала цими днями частіше за своє імʼя. Бо це проблема і якщо її не вирішити, то все хороше описане вище помножиться на нуль», - повідомила координатор ГРД.

Також, як відзначила Вероніка Крейденкова, представники громадськості розповіли європейцям про ефективну та успішну роботу іноземних експертів у складі таких органів як Етична рада, Конкурсна комісія з добору членів ВККС, Дорадча група експертів.

Зазначимо, що критичні висловлювання представників ГРД на адресу Верховного Суду стали регулярними після відомого рішення Великої Палати Верховного Суду у справі № 9901/198/20 від 13 червня 2024 року щодо процедури кваліфікаційного оцінювання суддів та можливості проведення оцінювання суддів виключно колегією ВККС, без розгляду висновку ГРД у пленарному складі Комісії.  

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Романюк
    Роман Романюк
    український політик, Заслужений юрист України, народний депутат України VII, VIII скликань
  • Володимир Кифлюк
    Володимир Кифлюк
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Сергій Іонушас
    Сергій Іонушас
    голова Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності