У ВГСУ відзвітували про роботу господарських судів

12:45, 7 липня 2017
За півроку від сплати судового збору скарбниця Держбюджету поповнилася на 58,8 млн грн.
У ВГСУ відзвітували про роботу господарських судів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

6 липня 2017 року відбулося чергове засідання Пленуму Вищого господарського суду України (Пленум ВГСУ). Учасники заходу висловлювали свою думку і обмінювалися ідеями з актуальних проблем судової системи.

За інформацією відділу міжнародно-правового співробітництва та зв'язків із засобами масової інформації ВГСУ голова суду Богдан Львов підвів підсумки роботи господарських судів України в I півріччі 2017 року. Особливу увагу він приділив статистичними показниками.

«Основні показники роботи господарських судів у I півріччі 2017 року свідчать про ефективність правосуддя господарськими судами щодо захисту порушених прав учасників господарських відносин і демонструють результативну роботу судів, зокрема, формування і застосування єдиної судової практики з розгляду більшості категорій справ, дотримання норм чинного законодавства у вирішенні суперечок, недопущення порушень строків розгляду справ», — підкреслив голова.

Більш того, за його даними, в I півріччі 2017 роки за розгляд скарг у порядку від сплати судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України надійшли 58 800 000 грн.

На думку Богдана Львова, головними завданнями господарських судів як і раніше залишаються забезпечення справедливого, ефективного, якісного правосуддя та підвищення рівня довіри громадськості до господарських судів шляхом реалізації принципів публічності та відкритості.

Інший доповідач — голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк — поінформував колег про діяльність Вищої ради правосуддя. Зокрема, він розповів про проведення судової реформи.

Особливу увагу на Пленумі ВГСУ приділили проблемі фінансового забезпечення. Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк представив детальну презентацію «Організаційне та фінансове забезпечення системи правосуддя в 2016 році і I півріччі 2017 року». Після свого виступу він відповів на питання керівників місцевих і апеляційних судів.

Про підсумки роботи господарських судів України у 2016 році та про завдання на 2017 рік служителі правосуддя почули від секретаря Пленуму ВГСУ Лариси Рогач.

У засідання взяли участь голова ВГСУ Богдан Львов, голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, проректор з науково-дослідної роботи Національної школи суддів України Наталія Шукліна, судді ВГСУ, а також керівники місцевих і апеляційних господарських судів України.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду