НАЗК внесло припис голові ВРП стосовно голови райсуду Полтави

11:55, 11 вересня 2017
НАЗК встановлено, що голова Октябрського райсуду м. Полтави О. Струков піддав суддю-викривача негативним заходам впливу в зв'язку з її повідомленням про порушення іншою особою вимог закону.
НАЗК внесло припис голові ВРП стосовно голови райсуду Полтави
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національне агентство з попередження корупції (НАЗК) внесло припис про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону головою Жовтневого райсуду м. Полтави Олександром Струковим.

Припис внесено голові Вищої ради правосуддя Ігорю Бенедисюку, передає прес-служба НАЗК.

Як зазначає відомство, викривач — суддя Жовтневого райсуду м. Полтави Лариса Гольник — звернулася в НАЗК про надання їй правового захисту відповідно до статті 53 Закону про запобігання корупції.

НАЗК встановлено, що голова цього суду О. Струков піддав суддю-викривача негативним заходам впливу в зв'язку з її повідомленням про порушення іншою особою вимог закону.

Рішення прийнято за результатами обробки інформації та матеріалів, отриманих від викривача, Держсудової адміністрації України, Вищої кваліфкомісії суддів України, Ради суддів України, Вищої ради правосуддя, Держслужби України з питань праці, Октябрського районного суду м. Полтави, а також пояснень О. Струкова.

Нагадаємо, що згідно з п. 13 частини першої ст. 11 Закону «Про запобігання корупції» до повноважень Національного агентства входить здійснення співробітництва з особами, які сумлінно повідомляють про можливі факти корупційних або пов'язаних з корупцією правопорушень, інших порушень закону, вжиття заходів щодо правового та іншого захисту викривачів, залучення до відповідальності осіб, винних у порушення прав громадян, які надали таку інформацію.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду