Шантажистам, що отримали гроші від бізнесмена, винесли вирок

12:10, 11 вересня 2017
Апеляційний суд Чернівецької області засудив шантажистів, жертвою яких став директор великого сільськогосподарського підприємства.
Шантажистам, що отримали гроші від бізнесмена, винесли вирок
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Загальна сума шантажу становила понад 50 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Апеляційний суд Чернівецької області розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження щодо двох чоловіків 41 і 48 років, яких звинувачують за ч. 2 ст. 190 КК України (Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 186 КК (Грабіж, поєднаний з насильством).

Встановлено, що чоловіки, діючи за попередньою змовою і переслідуючи корисливу мету, спрямовану на незаконне заволодіння чужим майном, напали на директора великого сільськогосподарського підприємства.

Зловмисники, прибувши на територію даного підприємства, яке знаходиться в Кіцманському районі Чернівецької області, з заздалегідь придуманої історією про те, що їх найняли для скоєння вбивства потерпілого, продемонстрували йому відповідний спецодяг чорного кольору, маски на обличчя, лопату і спорядження, яким нібито зловмисники збиралися вбити керівника підприємства.

За інформацію про «клієнта» і невиконання злочину вони зажадали 60 тис. грн.

Повіривши в наміри зловмисників, підприємець передав їм близько 20 тис. грн. Пізніше зрозумів, що його обдурили, і звернувся до правоохоронних органів. Колегія суддів апеляційного суду Чернівецької області врахувала тяжкість вчиненого злочину та дані про осіб, які раніше неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності, призначила покарання за ч. 2 ст. 190 КК України (Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 186 КК (Грабіж, поєднаний з насильством).

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду