Олексій Сальніков: Пошкоджені від воєнних дій суди будуть відновлені

14:17, 22 вересня 2022
За словами голови ДСА, сьогодні тривають першочергові заходи із підготовки приміщень судів до осінньо-зимового періоду.
Олексій Сальніков: Пошкоджені від воєнних дій суди будуть відновлені
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Голова ДСА Олексій Сальніков під час робочих нарад у Дарницькому та Дніпровському районних судах м. Києва 20 вересня зазначив, що відновлення пошкоджених приміщень судів є першочерговою задачею Державної судової адміністрації. Про це повідомляє офіційний сайт ДСА.

Голова ДСА ознайомився із ходом відновлювальних робіт, обговорив з колективами судів нагальні питання діяльності, визначив план першочергових заходів.

«Правосуддя воєнного часу значно змінилося, як і всі сфери суспільного життя. Судова влада зазнала, та власне, щодня зазнає втрат, на жаль, як людських, так і матеріальних. Ми щоденно реагуємо та долаємо виклики сьогодення та шукаємо шляхи вирішень усіх завдань», - наголосив Олексій Сальніков.

«Сьогодні тривають першочергові заходи із підготовки приміщень судів до осінньо-зимового періоду, а особливо актуальними та швидкими такі роботи мають відбутися у пошкоджених внаслідок воєнних дій судах. Будівлі судів будуть відновлені частково коштом наших партнерів з розвитку, зокрема, і ми очікуємо на погодження проведення таких робіт одним з проектів Європейського Союзу», - додав Олексій Сальніков.

Фото: ДСА

Як раніше писала «Судово-юридична газета», на реконструкцію, реставрацію, капремонт тощо приміщень судів у показниках проекту Держбюджету на 2023 рік не передбачено нічого. Хоча з урахуванням наслідків війни такі витрати є необхідними.

Крім того, у ДСА повідомили, скільки коштів потрібно на відновлення пошкоджених судів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки