У засіданні Ради суддів України оголошено перерву до 3 лютого

14:38, 25 січня 2023
Голосування за кандидата до першого складу Дорадчої групи експертів буде таємним, що передбачає особисту участь кожного члена Ради, тому було прийнято рішення оголосити перерву в розгляді цього питання до 3 лютого.
У засіданні Ради суддів України оголошено перерву до 3 лютого
Джерело фото: rsu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У понеділок, 23 січня, відбулось засідання Ради суддів України, на якому серед інших розглядалося питання про призначення особи до першого складу Дорадчої групи експертів.

Рада суддів України своїм рішенням №2 від 12 січня 2023 року оголосила про початок прийняття пропозицій щодо кандидатури до першого складу Дорадчої групи експертів.

Як розповідає пресслужба РСУ, Дорадча група експертів у складі 6 осіб (троє з яких є міжнародними експертами) проводить відбір кандидатів на посади суддів Конституційного Суду України. Відібрані Дорадчою групою експертів кандидати надалі можуть бути призначені на посади суддів КСУ суб’єктами формування КСУ.

Під час засідання члени Ради суддів заслухали презентації трьох кандидатів, які подали на розгляд свої заяви про призначення до першого складу Дорадчої групи експертів.

Ними стали:

  • Мирослава Білак - суддя Касаційного адміністративного суду у складі ВС;
  • Олександр Волков - суддя Верховного Суду України;
  • Володимир Кузьменко - суддя Шостого апеляційного адміністративного суду.

За підсумками обговорення члени Ради суддів України визначилися, що голосування за кандидата до першого складу Дорадчої групи експертів буде таємним, що передбачає особисту участь кожного члена Ради, тому було прийнято рішення оголосити перерву в розгляді цього питання до 3 лютого, пише РСУ.

Зазначається, що також Рада прийняла рішення оголосити про початок конкурсу для відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України та про початок прийняття заяв (з доданими до них документами) осіб, які виявили намір обійняти посаду судді Конституційного Суду України.

Оголошення про початок конкурсу буде опубліковане на офіційному сайті Ради суддів України разом з рекомендаціями з оформлення та подання документів для участі у конкурсі.

Також на засіданні Ради суддів України 3 лютого будуть розглянуті всі інші питання порядку денного, які планувалось розглянути 23 січня.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області