У Комітеті висловили занепокоєння ситуацією щодо недофінансування судової системи України, в тому числі під час дії воєнного стану

18:34, 15 березня 2023
Комітет з питань правової політики розглянув Звіт Рахункової палати про результати аудиту ефективності використання бюджетних коштів на здійснення заходів з ліквідації судів в Україні.
У Комітеті висловили занепокоєння ситуацією щодо недофінансування судової системи України, в тому числі під час дії воєнного стану
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет з питань правової політики розглянув на засіданнях 13 та 14 березня Звіт Рахункової палати про результати аудиту ефективності використання бюджетних коштів на здійснення заходів з ліквідації судів в Україні, затверджений рішенням Рахункової палати від 10.11.2022 № 23-3.

Як розповідають у пресслужбі Апарату Верховної Ради, метою зазначеного аудиту було встановлення фактичного стану справ та надання оцінки щодо продуктивності, результативності, економності використання бюджетних коштів, виділених на здійснення заходів з ліквідації судів в Україні, законності, своєчасності і повноти прийняття управлінських рішень розпорядниками бюджетних коштів.

«Під час обговорення особливо наголошено, що Комітет глибоко занепокоєний ситуацією щодо недофінансування судової системи України, в тому числі під час дії воєнного стану.

За результатами розгляду цього питання Комітет з питань правової політики вирішив взяти до відома інформацію, викладену у Звіті про результати аудиту ефективності використання бюджетних коштів на здійснення заходів з ліквідації судів в Україні, а також інформацію, отриману від об’єктів контролю зазначеного аудиту», - сказано у повідомленні.

Також ми писали, що Комітет Верховної Ради з питань правової політики 14 березня розглянув два законопроекти, що стосуються проблематики існування в Україні двох Верховних Судів – №5456 та № 5456-1.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду