ВРП затвердила графік проведення співбесід із кандидатами на посаду члена ВККС

10:46, 20 квітня 2023
Співбесіди розпочнуться 2 травня, а завершаться – 12 травня.
ВРП затвердила графік проведення співбесід із кандидатами на посаду члена ВККС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

20 квітня Вища рада правосуддя прийняла рішення про затвердження графіка проведення співбесід із кандидатами на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Про це повідомив офіційний сайт ВРП.

«Відповідно до статті 95 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» Вища рада правосуддя проводить співбесіду з рекомендованими Конкурсною комісією кандидатами відкрито та приймає за її результатами обґрунтоване і вмотивоване рішення про призначення або про відмову в призначенні відібраних кандидатів на вакантні посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Організаційні засади, принципи, критерії та процедура визначені у Методиці проведення Вищою радою правосуддя співбесіди, відбору та призначення кандидатів на посаду члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Мета співбесіди – відбір та призначення на посаду члена ВККСУ кандидатів, рекомендованих Конкурсною комісією. ВРП здійснюватиме трансляцію співбесід з кандидатами в режимі реального часу та оприлюднює відеозаписи співбесід на офіційному вебсайті Ради невідкладно після завершення співбесіди з кандидатом. Обговоренню під час співбесіди підлягає інформація щодо відповідності кандидата критеріям, визначеним законом та Методикою», — сказано у повідомленні.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» проаналізувала рекомендації, які Конкурсна комісія з добору членів ВККС надала всім 32 кандидатам. З мотивами Конкурсної комісії можна ознайомитися за посиланням.

Також ми оприлюднили список «довірених» осіб усіх 32 кандидатів на посади членів ВККС.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду