ВСП утвердил график проведения собеседований с кандидатами на должность члена ВККС

10:46, 20 апреля 2023
Собеседования начнутся 2 мая, а завершатся – 12 мая.
ВСП утвердил график проведения собеседований с кандидатами на должность члена ВККС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

20 апреля Высший совет правосудия принял решение об утверждении графика проведения собеседований с кандидатами на должность члена Высшей квалификационной комиссии судей Украины. Об этом сообщил официальный сайт ВСП.

«Відповідно до статті 95 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» Вища рада правосуддя проводить співбесіду з рекомендованими Конкурсною комісією кандидатами відкрито та приймає за її результатами обґрунтоване і вмотивоване рішення про призначення або про відмову в призначенні відібраних кандидатів на вакантні посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Організаційні засади, принципи, критерії та процедура визначені у Методиці проведення Вищою радою правосуддя співбесіди, відбору та призначення кандидатів на посаду члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Мета співбесіди – відбір та призначення на посаду члена ВККСУ кандидатів, рекомендованих Конкурсною комісією. ВРП здійснюватиме трансляцію співбесід з кандидатами в режимі реального часу та оприлюднює відеозаписи співбесід на офіційному вебсайті Ради невідкладно після завершення співбесіди з кандидатом. Обговоренню під час співбесіди підлягає інформація щодо відповідності кандидата критеріям, визначеним законом та Методикою», — сказано в сообщении.

Напомним, что «Судебно-юридическая газета» проанализировала рекомендации, которые Конкурсная комиссия по отбору членов ВККС предоставила всем 32 кандидатам. С мотивами Конкурсной комиссии можно ознакомиться по ссылке.

Также мы обнародовали список «доверенных» лиц всех 32 кандидатов на должности членов ВККС.

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua, на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду