КСУ розглянув справу щодо конституційності положень закону про судоустрій

18:32, 20 лютого 2024
Велика палата на закритій частині пленарних засідань продовжила розгляд низки справ.
КСУ розглянув справу щодо конституційності положень закону про судоустрій
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У вівторок, 20 лютого, Конституційний Суд України розглядав справи за конституційною скаргою і конституційним поданням. Про це повідомили у відділі комунікацій КСУ та правового моніторингу.

Так, Велика палата на закритій частині пленарних засідань продовжила розгляд справ:

  • за конституційною скаргою Самсіна Ігоря Леоновича щодо конституційності припису другого речення частини першої статті 54 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»;
  • за конституційним поданням Верховного Суду про конституційність частини четвертої статті 75 Сімейного кодексу України.

Їхній розгляд відбудеться на одному з наступних пленарних засідань.

У справі за конституційним поданням Верховного Суду щодо конституційності окремих приписів статті 2 Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» від 8 липня 2011 року № 3668-VI, частини третьої статті 85 Закону України «Про пенсійне забезпечення» від 5 листопада 1991 року № 1788-ХІІ у редакції Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» від 8 липня 2011 року № 3668-VI Велика палата визначила форму розгляду – письмове провадження.

Раніше ми писали, що КСУ визнав неконституційними приписи ГПК щодо строків звернення до Верховного Суду із заявою про перегляд судових рішень у зв’язку з рішенням ЄСПЛ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва