Новий податок за старі речі ввели в Україні

11:55, 26 серпня 2017
У ДФС нагадали про чинний з 2011 року податок на б/в речі і товари. Який податок потрібно платити при продажі власних речей?
Новий податок за старі речі ввели в Україні
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державна фіскальна служба нагадала українцям, що при реалізації власних речей і товарів, що були у вжитку, необхідно заплатити податок. На цю новину активно відреагували ЗМІ і користувачі соцмереж. Але експерти пояснили, що оподаткування б/в товарів прописано в українському Податковому кодексі з 2011 року, повідомляє «Сегодня».

Так, продаючи власну річ, необхідно заплатити всього 5% ПДФО і 1,5% військового збору. Наприклад, якщо товар, який в комісійному магазині оцінюється в 10 тисяч гривень, то можна розраховувати на отримання суми на руки в розмірі 9350 гривень, решта йде на сплату податків.

Як пояснили в мережі стокових магазинів побутової техніки, податки вони сплачують самостійно, в момент оцінки товару, сума, яку клієнт може отримати на руки, називається вже з урахуванням всіх податків і витрат.

На сайті мережі клієнт заповнює бланк, де вказує стан техніки, наявність комплектуючих, документів і свій номер телефону. Спеціаліст стокового магазину може поставити кілька запитань і назвати приблизну вартість техніки. Більш точна сума буде названа, коли клієнт доставить техніку в магазин. Сплату податків бере на себе сама стокова мережа.

Важливо відзначити, якщо вартість товару менше прожиткового мінімуму (1 624 гривні), платити податок не потрібно.

«Судово-юридична газета» роз'яснювала, як не стати жертвою обману в інтернет-магазині. Разом зі зростанням кількості покупок в інтернет-магазинах, так само зростає кількість шахраїв, які обманюють покупців різними способами.

Також варто дізнатися, що робити, якщо ваш боржник не повертає гроші. Як діяти і куди звертатися, залежить від того, які документи Ви оформляли, коли давали гроші в борг.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду