До суду направлено обвинувальний акт на екс-співробітника СБУ

08:27, 29 вересня 2017
Екс-співробітник СБУ в 2014 році перейшов на бік «ДНР» і зайняв посаду начальника Макіївського міського відділу «міністерства держбезпеки» терористичної організації.
До суду направлено обвинувальний акт на екс-співробітника СБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прокуратура Донецької області завершила досудове розслідування стосовно колишнього співробітника СБУ, який перейшов на бік бойовиків, повідомляють в прес-службі прокуратури Донецької області.

«Громадянин обвинувачується в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України, а саме — в участі в терористичній організації і керівництві терористичною групою... В даний момент обвинувальний акт спрямований до суду для заочного засудження», — повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області в четвер.

Встановлено, що екс-співробітник СБУ в 2014 році перейшов на бік «ДНР» і зайняв там посаду начальника Макіївського міського відділу «міністерства держбезпеки» терористичної організації «ДНР».

«Перебуваючи на зазначеній так званій посаді, обвинувачений здійснює оперативно-розшукову та контррозвідувальну діяльність, спрямовану на протидію підрозділам ЗСУ, СБУ та інших формувань, залучених до проведення АТО на території Донецької області», — уточнили у відомстві.

Крім цього відзначається, що за його вказівками переслідуються місцеві жителі, які знаходяться на захоплених територіях і нібито сприяють українським правоохоронцям.

У зв'язку з тим, що злочинець знаходиться на непідконтрольній ЗСУ території, провести над ним суд можливо тільки в форматі досудового розслідування.

Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва