На Шрі-Ланці на кілька днів призначили в.о. президента

16:46, 16 липня 2022
Ним став чинний прем'єр Раніл Вікрамасінгхе.
На Шрі-Ланці на кілька днів призначили в.о. президента
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У парламенті Шрі-Ланки привели до присяги тимчасового виконуючого обов'язки президента. Ним став чинний прем'єр Раніл Вікрамасінгхе. Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що сьогодні парламент запустив процедуру обрання нового президента. На засіданні було зачитано заяву президента Готабая Раджапакси про відставку.

У заяві йдеться, що фінансова криза на Шрі-Ланці триває через невміле управління економікою до його президентства, а також пандемією COVID-19.

"Я особисто вважаю, що зробив всі можливі кроки для подолання цієї кризи, в тому числі запросив парламентаріїв сформувати загальнопартійний уряд або уряд національної єдності", - йдеться в листі Раджапакси.

Наступне засідання парламенту відбудеться у вівторок, на ньому висунуть кандидатури на пост президента. А обрання нового лідера відбудеться 20 липня.

У той же час прем'єр-міністра Ранила Вікрамасінгхе привели до присяги в якості виконуючого обов'язки президента. Він також став кандидатом у президенти, проте протестувальники вимагали і його відставки, що може призвести до подальших заворушень у разі його обрання.

Нагадаємо, що на Шрі-Ланці спалахнули масові протести. Протестувальники повністю взяли під контроль резиденцію президента. 

Після цього Готабая Раджапакса відлетів із країни на транспортному літаку Ан-32.

Також він написав заяву про відставку.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.  

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська