Російський агент, якого викрили на Закарпатті, отримав тюремний строк

12:52, 19 липня 2022
Чоловік отримав тюремний строк – 7 років позбавлення волі.
Російський агент, якого викрили на Закарпатті, отримав тюремний строк
Джерело фото: antikor.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Свалявський районний суд Закарпатської області виніс обвинувальний вирок агенту РФ, який збирав для ФСБ суспільно-політичну інформацію в Україні. Про це повідомляє Управління СБ України в Закарпатській області.

Зловмисника визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 та ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади). Йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на сім років.

Зазначається, що агента контррозвідники СБУ викрили на Закарпатті у березні.

«Досудове розслідування встановило, що зловмисник під псевдонімом «Гєлєн» передавав зібрану інформацію своїм кураторам для підготовки ворожих диверсій і спеціальних інформаційних операцій, спрямованих на розхитування обстановки у прикордонних районах України.

Слідчі та контррозвідники СБУ зібрали вичерпну доказову базу його співпраці з російськими спецслужбами. Зокрема, встановлено весь ланцюжок його кураторів і координаторів з числа співробітників ФСБ, у тому числі й під прикриттям», - сказано у повідомленні.

Також ми писали, що до 8 років за ґратами засуджено агента РФ з Придністров'я.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд