У Києві в повітрі виявили багатократне перевищення норм забруднення

23:59, 19 липня 2022
У порівнянні з попереднім тижнем рівень забруднення знизився через погодні умови, зокрема зниження температури повітря та опади.
У Києві в повітрі виявили багатократне перевищення норм забруднення
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У повітрі Києві протягом тижня з 11 по 16 липня виявлено перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій діоксиду азоту до 4,3 рази та формальдегіду до 3,7 раз. Про це йдеться у щотижневому звіті про забруднення повітря від Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського. 

За даними обсерваторії перевищення гранично допустимої концентрації (ГДК) за середньодобовим вмістом діоксиду азоту минулого тижня становило: у 3,5-4,3 рази на площі Перемоги, проспекті Перемоги, вулиці Скляренка; у 2,3-2,9 рази на Деміївській та Бессарабській площах, бульварі Лесі Українки, у районі Гідропарку, вулицях Академіка Стражеска, Довженка, Попудренка, Інженера Бородіна та Каунаській; перевищень не спостерігалось на пр., Науки, 37 (в районі метеомайданчика).

Перевищення ГДК за середньодобовим вмістом формальдегіду: у 2,8-3,7 рази на Деміївській та Бессарабській площах, проспекті Перемоги, вулицях Довженка, Каунаській та Скляренка; у 1,2-2,5 рази на площі Перемоги, бульварі Лесі Українки, проспекті Науки, у районі Гідропарку, вулицях Академіка Стражеска та Попудренка.

Інші перевищення ГДК за середньодобовим вмістом: завислих речовин – у 1,0-1,1 рази на площах Бессарабській та Перемоги, проспекті Перемоги (район метро Святошин), вулиці Довженка; оксиду вуглецю – у 1,0-1,4 рази на Деміївській площі, вулицях Академіка Стражеска (перетин з бульваром Вацлава Гавела) та Семена Скляренка. Експерти обсерваторії відібрали та проаналізували 1412 проб атмосферного повітря з 15 постів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва