Шахрайське заволодіння приміщенням Оболонського РАЦС: прокуратура повідомила про підозру чоловіку

17:38, 28 липня 2022
Проводиться ряд слідчих та розшукових дій для встановлення всіх обставин цього злочину.
Шахрайське заволодіння приміщенням Оболонського РАЦС: прокуратура повідомила про підозру чоловіку
Джерело фото: shostka.info
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури м. Києва викрито та повідомлено про підозру 60-річному мешканцю столиці за фактом шахрайського заволодіння технічними приміщеннями будівлі Оболонського РАЦС по проспекту Оболонському у м. Києві.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисник для реалізації злочинного умислу використав підроблений технічний паспорт цього об’єкту та довідку про його показники.

У подальшому чоловік, користуючись довірою, похилим віком та правовою неосвіченістю своєї тещі, попросив останню звернутися до нотаріуса для отримання правоустановчих документів на вказаний об’єкт нерухомості. Надалі на підставі підроблених документів була здійснена державна реєстрація права власності на вказане майно за 74-річною пенсіонеркою.

Заволодівши приміщенням шляхом підписання договору купівлі-продажу із своєю тещою, шахрай завдав територіальній громаді Оболонського району міста Києва збитки у особливо великих розмірах», - розповіли у прокуратурі.

За результатами розслідування зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах).

На даний час досудове розслідування триває. Проводиться ряд слідчих та розшукових дій для встановлення всіх обставин цього злочину.

Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Окремо у Київській міській прокуратурі зауважують, що за позовом окружної прокуратури судом скасовано державну реєстрацію права власності, визнано правочин недійсним та витребувано вказане майно на користь територіальної громади столиці.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси