$4000 за український паспорт для росіянина: правоохоронці викрили харків’янина

23:30, 28 липня 2022
Харків’янин у минулому працював податківцем у Донецьку.
$4000 за український паспорт для росіянина: правоохоронці викрили харків’янина
Фото: facebook.com/prokuraturakharkiv
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Викрито 41-річного харків‘янина на  прийнятті пропозиції та одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаного з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, у лютому 2022 року росіянин зустрівся з 41-річним харків’янином з метою отримання паспорта громадянина України з пропискою у м. Донецьк для проведення підривної діяльності на шкоду суверенітету України.

«Харків’янин, який у минулому працював податківцем у Донецьку, повідомив, що він зможе вплинути через свої «зв’язки» на осіб, уповноважених на прийняття рішень щодо виготовлення та видачі паспорту.

Чоловік зазначив, що вказана «послуга» для громадянина сусідньої держави буде коштувати 4000 доларів США, на що той погодився. Згодом росіянин надав фотокартки та гроші у сумі 3000 доларів США і повідомив, що другу частину суми передасть згодом.

Пізніше ділок подзвонив своєму клієнту та сказав, що паспорт буде готовий через декілька днів і що він очікує на другу частину суми, яку росіянин має віддати при їх зустрічі.

28 липня при передачі паспорта харків‘янина викрили у м. Жовті Води Дніпропетровської області», — сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді