На Закарпатті планують відновити роботу аеропорту «Ужгород»

19:55, 31 липня 2022
Аеропорт «Ужгород» може скоро запрацювати.
На Закарпатті планують відновити роботу аеропорту «Ужгород»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко заявив про можливість відновлення пасажирських рейсів з міжнародного аеропорту «Ужгород». Про це повідомляє галузеве видання «Крила».

Закарпатська обласна рада виділила 26 млн гривень на роботи в аеропорту в Ужгороді. Там сподіваються, що через 1-2 місяці з нього запустять пасажирське сполучення.

«Ці 26 мільйонів виділяються для того, щоб у нас з’явився великий, унікальний і можливо останній, самий головний в державі аеропорт. Насправді це єдиний в Україні аеропорт, який може функціонувати для пасажирських перевезень, тому що злітно-посадкова смуга починається зі Словаччини і закінчується Словаччиною. Злітаючий борт попадає у небо Європейського Союзу, а не в небо України, яке сьогодні закрито у зв’язку з подіями», – сказав Чубірко.

Раніше це було проблемою, тому що Україна мала складнощі з використанням повітряного простору Словаччини. Але тепер, за словами Чубірка, це унікальний шанс відновити авіасполучення при закритому небі.

«Тому я впевнений, що за місяць-другий у нас полетять борти наших українських авіакомпаній, ті, які базуються сьогодні в Європі, в напрямку Відня, в напрямку, якщо потрібно, Праги, Мюнхена», – заявив Чубірко.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області