Частка самоосвіти в межах виконання індивідуальної програми може становити не більше 0,5 кредиту ЄКТС, — НАДС

12:17, 2 серпня 2022
У 2022 році частка самоосвіти в межах виконання індивідуальної програми може становити не більше 0,5 кредиту ЄКТС.
Частка самоосвіти в межах виконання індивідуальної програми може становити не більше 0,5 кредиту ЄКТС, — НАДС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Частка самоосвіти в межах виконання індивідуальної програми може становити не більше 0,5 кредиту ЄКТС. Про це зазначає Національне агентство України з питань державної служби.

Так, постановою Кабінету Міністрів України від 29 липня 2022 року  №846 внесено зміни до Положення про систему професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад  (постанова КМУ від 6 лютого 2019 року № 106).

Зокрема, йдеться про те, що у 2022 році частка самоосвіти в межах виконання індивідуальної програми може становити не більше 0,5 кредиту ЄКТС.

Цифровізується й процес виготовлення документів про підвищення кваліфікації. Тож, провайдери можуть створювати документи про підвищення кваліфікації в електронній формі з накладенням електронного підпису, які вважатимуться оригіналами і не потребуватимуть підтвердження на папері. Такі можливості матимуть й користувачі Порталу управління знаннями.

Крім цього, запроваджуються норми щодо розроблення за участі стейкхолдерів типових загальних програм підвищення кваліфікації, оновлення провайдерами освітніх послуг програм підвищення кваліфікації не рідше одного разу на три роки або частіше з урахуванням змін у законодавстві, інноваційних процесів управління тощо.

Усі ці нововведення орієнтовані на інтереси публічних службовців і провайдерів освітніх послуг. А також на дебюрократизацію процесу організації професійного навчання.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області