РАУ призначила тимчасово виконуючих обов’язки керівників Ради адвокатів і КДКА міста Києва

14:23, 9 серпня 2022
РАУ призначила т.в.о. керівників РАмК і КДКА в умовах неможливості провести конференцію адвокатів столиці під час воєнного стану.
РАУ призначила тимчасово виконуючих обов’язки керівників Ради адвокатів і КДКА міста Києва
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Рада адвокатів України затвердила у новій редакції  Положення про Раду адвокатів міста Києва та, як засновник юридичної особи, призначила тимчасового виконувача обов’язків керівника юридичної особи — Ради адвокатів міста Києва для вирішення поточних питань органу з Податковою адміністрацією, заборгованістю із виплати зарплат працівникам Секретаріату, погашення орендної плати тощо. Про це йдеться на сайті НААУ.

Аналогічне рішення прийнято і стосовно КДКА м. Києва.

У відповідних рішеннях РАУ посилається на те, що Звітно-виборна конференція адвокатів міста Києва від 07.11.2021 року визнана такою, що відбулась із порушеннями приписів Закону №5076-VI та рішень вищих органів адвокатського самоврядування. Всі прийнятті рішення Звітно-виборної конференції адвокатів міста Києва від 07.11.2021 року є такими, що не мають юридичних наслідків.

Наголошується, що цими рішеннями РАУ стабілізувала роботу РАмК і КДКА у розрізі їхніх повноважень виключно  як юридичних осіб  в умовах воєнного стану, коли немає можливості провести  конференцію адвокатів столиці для обрання повноважного складу  і відновлення повноцінної роботи органів адвокатського самоврядування.

Відтак, РАУ затвердила в новій редакції Положення  про РАмК та Положення про КДКА з метою збереження та оптимального використання та утримання майна цих юридичних осіб, виконання законодавчих вимог трудового, податкового, регуляторного та іншого законодавства України.

Цим же рішенням РАУ призначила:

  • Вадима Красника — тимчасовим виконувачем обов’язків керівника юридичної особи Ради адвокатів міста Києва,
  • Тетяну Гнатюк — тимчасовим виконувачем обов’язків керівника юридичної особи КДКА м. Києва.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Лідія Ізовітова
    Лідія Ізовітова
    голова Національної асоціації адвокатів України
  • Олег Коліуш
    Олег Коліуш
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Вищого антикорупційного суду
  • Олександр Дзюба
    Олександр Дзюба
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва