Прокуратура в суді наполягатиме на поверненні Будинка вчених громаді Львова

09:01, 12 серпня 2022
Прокуратура в суді наполягатиме на поверненні громаді вказаного нерухомого майна у самому центрі Львова загальною площею понад 3200 кв. м.
Прокуратура в суді наполягатиме на поверненні Будинка вчених громаді Львова
Джерело фото: mylviv.city
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Галицькою окружною прокуратурою міста Львова вивчено законність перебування приміщення Будинку вчених у приватній власності. Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура.

«Вивчивши та проаналізувавши документацію, отриману на вимогу прокуратури, керівником окружної прокуратури подано позов до Господарського суду Львівської області про витребування з незаконного володіння приміщення Будинку вчених.

Як повідомив очільник прокуратури, встановлено, що всупереч чинному законодавству, вищезгадане приміщення знаходиться у приватній власності Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України, хоча будівля належить до списку пам’яток, що не підлягають приватизації», - сказано у повідомленні.

«Окрім того встановлено, що приміщення належало до обласної комунальної власності і правових підстав для прийняття розпорядження районною адміністрацією про його передачу у приватну власність не було.

Таким чином, рішення про передачу майна прийнято з порушенням вимог Цивільного кодексу, Закону України "Про власність", Закону України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності".

Прокуратура в суді наполягатиме на поверненні громаді вказаного нерухоме майно у самому центрі Львова загальною площею понад 3200 кв. м. Така принципова позиція прокуратури унеможливить в подальшому факти проведення сумнівних масових заходів, в історичній пам’ятці міста Львова, як от молодіжна вечірка, яка відбулась в листопаді минулого року та набула широкого негативного резонансу у ЗМІ», - пояснюють у прокуратурі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва