Справа щодо завдання 12,3 млн гривень збитків «Южно-Українській АЕС»: повідомлено нові підозри

19:31, 12 серпня 2022
Оновлено підозри організатору злочинної схеми, який є фактичним керівником двох компаній-учасників торгів, та начальнику управління ВП «Южно-Українська АЕС».
Справа щодо завдання 12,3 млн гривень збитків «Южно-Українській АЕС»: повідомлено нові підозри
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У справі щодо заволодіння грошовими коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» у сумі понад 12,3 млн гривень оновлено підозри організатору злочинної схеми, який є фактичним керівником двох компаній-учасників торгів, та начальнику управління ВП «Южно-Українська АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом». Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Також повідомлено нові підозри ще двом особам - фінансовому директору одного з підприємств і керівнику двох юридичних осіб, які є пособниками у вчиненні цього злочину.

«У ході досудового розслідування встановлено, що у 2011-2013 роках начальник одного з управлінь «Южно-Української АЕС», використовуючи підконтрольні організатору злочину підприємства в якості засобів та знарядь вчинення злочину, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи за попередньою змовою спільно з керівниками приватних компаній, протиправно заволоділи грошовими коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» під час здійснення ВП «Южно-Українська АЕС» закупівлі холодильних та вентиляційних установок, а саме промислових кондиціонерів.

Як з’ясувалося, обладнання закуплено за завищеними цінами, що завдало державному підприємству збитків на суму 12,3 млн гривень.

Під час слідства було встановлено причетність до вчинення цього злочину ще двох осіб, а саме фінансового директора одного з підприємств, яка забезпечила фінансування злочинної схеми, та керівника двох юридичних осіб, який сприяв завищенню вартості поставленого на АЕС обладнання», — йдеться у повідомленні.

На сьогодні дії організатора злочину кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.27 ч.5 ст.191 КК України, дії виконавця - за ч.5 ст.191 КК України, а їх пособникам інкриміновано ч.5 ст.27 ч.5 ст.191 КК України.

Досудове розслідування триває.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді