Кабмін провів засідання: які рішення були прийняті

15:57, 16 серпня 2022
16 серпня відбулося засідання Уряду.
Кабмін провів засідання: які рішення були прийняті
Фото: КМУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У вівторок, 16 серпня, Кабінет Міністрів провів засідання. Про це повідомив представник Уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Надано можливість окремим науково-дослідним установам Національної академії медичних наук України, у яких впроваджується та реалізується новий механізм фінансового забезпечення надання третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги, надавати за рахунок коштів державного бюджету учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни, учасникам війни відповідно до ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та всім категоріям постраждалих з вогнепальними пораненнями, отриманими внаслідок військової агресії РФ проти України, весь спектр медичної допомоги, яка не може бути надана або надається в обмеженій кількості в інших закладах охорони здоров’я, зокрема, поза межами переліку послуг з надання третинної медичної допомоги державними установами.

Затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції. Порядком передбачені вимоги, яким мають відповідати фермерські господарства та інші виробники с/г продукції, що мають право на отримання бюджетних коштів, зокрема щодо наявності у власності та/або користуванні від 1 до 120 га земель с/г призначення, або наявності у власності від 3 до 100 голів великої рогатої худоби (корів), ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства. Кошти надаватимуться фермерським господарствам та іншим виробникам с/г продукції, зареєстрованим у Державному аграрному реєстрі через Український державний фонд підтримки фермерських господарств.

Внесено зміни до Порядку функціонування Національної телекомунікаційної мережі та Правил надання послуг, які надаються з використанням Національної телекомунікаційної мережі, затверджених постановою КМУ від 16.12.2020 № 1358, з метою приведення зазначених актів, зокрема у частині термінології, у відповідність із ЗУ «Про електронні комунікації».

Внесено зміни до Порядку державної реєстрації заповітів і спадкових договорів у Спадковому реєстрі, якими передбачено, що державній реєстрації у Спадковому реєстрі підлягають, серед іншого, заповіти, посвідчені особами, які в умовах воєнного стану відповідно до законодавства мають право їх посвідчувати. Унормовано строки передачі заповіту територіальним органом до реєстратора та здійснення реєстратором державної реєстрації прийнятих на зберігання заповітів у Спадковому реєстрі.

Реорганізовано міжрегіональні територіальні органи Міністерства юстиції:

- Західне міжрегіональне управління Мін’юсту

(м. Львів) реорганізовано шляхом його приєднання до Південно-Західного міжрегіонального управління Мін’юсту (м. Івано-Франківськ) з перейменуванням у Західне міжрегіональне управління Мін’юсту;

- Центрально-Західне міжрегіональне управління Мін’юсту (м. Хмельницький) реорганізовано шляхом його приєднання до Центрального міжрегіонального управління Мін’юсту (м. Київ);

- Східне міжрегіональне управління Мін’юсту 

(м. Харків) реорганізовано шляхом його приєднання до Північно-Східного міжрегіонального управління Мін’юсту (м. Суми) з перейменуванням у Східне міжрегіональне управління Мін’юсту

- Південно-Східне міжрегіональне управління Мін’юсту (м. Дніпро) реорганізовано шляхом його приєднання до Південного міжрегіонального управління Мін’юсту (м. Одеса).

Внесено зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення окремих видатків районних рад, спрямованих на виконання їх повноважень. Зобов’язано районні ради, як представницькі органи місцевого самоврядування, інформувати обласні військові адміністрації про вимушене переміщення на контрольовану Україною територію у разі, коли населений пункт, що є адміністративним центром району, тимчасово окупований і органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження.

Обласні військові адміністрації, в свою чергу, зобов’язано інформувати головного розпорядника коштів (Міністерство розвитку громад та територій), який на підставі зазначеної інформації надсилає Казначейству щомісячний розподіл асигнувань по субвенції за бюджетною програмою КПКВК 2761040.

Внесено зміни до постанови КМУ «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.12.2010 № 996, якими передбачено, що формування нового складу громадських рад в період дії воєнного стану та протягом 6 місяців з дня його припинення чи скасування не проводиться. Строк повноважень громадських рад продовжується на період дії воєнного стану на території України до затвердження органом виконавчої влади нового складу горомадської ради. Передбачено на період дії воєнного стану можливість обмеження за рішенням органу виконавчої влади доступу членів громадської ради до приміщень, в яких розміщений орган, залучення до роботи ради працівників органу, оприлюднення інформації про діяльність громадської ради.

Внесено зміни до Порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей задля забезпечення прав дітей, які можуть бути усиновлені, на сім’ю, з урахуванням особливостей, обумовлених правовим режимом воєнного стану.

Внесено зміни до ряду постанов КМУ та виключено положення про те, що Уповноважений у справах Європейського суду з прав людини є заступником Міністра юстиції.

Внесено, на виконання ЗУ «Про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» щодо обмеження обігу лікарських засобів, виробництво яких розташовано на території Російської Федерації або Республіки Білорусь, а також щодо вивезення лікарських засобів з України», зміни до Порядку державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів, якими обмежено обіг лікарських засобів, виробництво яких хоча б частково розташовано на території РФ або РБ.

Викладено в новій редакції Положення про Єдиний державний вебпортал електронних послуг. У Положенні визначено порядок функціонування Порталу Дія в умовах воєнного або надзвичайного стану, доповнено основні завдання, що здійснює Портал, визначено суб’єктів Порталу Дія, врегульовано питання забезпечення віддаленої ідентифікації фізичних осіб з використанням віддаленого кваліфікованого електронного підпису «Дія.Підпис» («Дія ID») тощо.

Передбачено, що для забезпечення можливості використання громадянами електронного відображення інформації, що міститься в документах, передачі електронних копій відповідних документів, отримання публічних послуг за межами України, персональні дані за бажанням такого громадянина можуть засобами Порталу Дія передаватись іноземним суб’єктам відносин, пов’язаних з персональними даними, в державах, що забезпечують належний захист персональних даних згідно з переліком.

Виділено Міністерству економіки з резервного фонду державного бюджету 103 346,358 тис. гривень за бюджетною програмою «Надання грантів для створення або розвитку бізнесу», з яких 74 318,358 тис. гривень виділено на надання мікрогрантів для створення або розвитку власного бізнесу; а 29 028,0 тис. гривень - на надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства», — повідомив Мельничук. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області