Часткове повернення акцизу на пальне не має вплинути на ціну ресурсу – Мінекономіки

20:36, 17 серпня 2022
У Мінекономіки кажуть, що це рішення не повинне відобразитися на вартості пального для громадян.
Часткове повернення акцизу на пальне не має вплинути на ціну ресурсу – Мінекономіки
Джерело фото: Getty Images/forbes.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Повернення акцизу на пальне має надважливе значення для наповнення державного дорожнього фонду та прискорення відновлення пошкодженої окупантами інфраструктури. Водночас це рішення не повинне відобразитися на вартості пального для громадян.

Про це повідомив Перший заступник Міністра економіки України Денис Кудін під час всеукраїнського телемарафону «Єдині новини», пише пресслужба Мінекономіки.

«Акциз – це головний механізм наповнення дорожнього фонду. Ворог руйнує нашу інфраструктуру – дороги, мости, які дуже потрібні для економіки. Отже, потрібне джерело для їх ремонту. І це джерело – дорожній фонд. Часткове повернення акцизу дозволить Уряду продовжити відновлення і доріг, і мостів. Ми сподіваємося, що введення акцизу негативно не відобразиться на громадянах. Люди фактично цього не повинні відчути», – наголосив Денис Кудін.

За його словами, наразі спостерігається тенденція до зниження вартості нафтопродуктів на світових ринках. Тож Уряд розглядає пропозицію щодо повернення частини акцизу. Підвищення цін на пальне через це рішення не очікується.

Раніше ми писали, що Парламент двічі провалив голосування  за включення у порядок денний законопроекту 7668 про повернення акцизного податку на пальне на рівні 100 євро/1000 літрів. Про це повідомляє перший заступник голови Комітету ВР з питань податкової політики Ярослав Железняк.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд