У Києві неправомірно завищили тарифи на паркування – Антимонопольний комітет

10:51, 20 серпня 2022
На комунальне підприємство «Київтранспарксервіс» накладено штраф у розмірі 1 484 750 грн.
У Києві неправомірно завищили тарифи на паркування – Антимонопольний комітет
Джерело фото: itc.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Виконавчий орган Київського міської ради (Київської міської державної адміністрації) та комунальне підприємств «Київтранспарксервіс» визнано порушниками законодавства про захист економічної конкуренції. Про це повідомляє АМКУ.

«Антимонопольний комітет України встановив, що комунальне підприємство скористалося монопольним становищем під час формування розрахунку вартості послуг з паркування на своїх майданчиках, а КМДА, яка своїм розпорядженням затвердила тарифи, легітимізувала це порушення», - йдеться у повідомленні.

Відповідно до матеріалів справи № 138/60/146-рп/к.21, КП «Київтранспарксервіс» з березня 2021 по січень 2022 «мало монопольне становище на ринку надання послуг з користування відведеними майданчиками для платного паркування транспортних засобів на вулицях і дорогах м. Києва, які використовуються (експлуатуються) Підприємством для надання послуг».

«До планової калькуляції вартості своїх послуг комунальне підприємство внесло статті витрат: "облаштування паркувального майданчика заїзними кишенями" та "обов’язкові платежі 60%". Однак, у відповідності до "Порядку формування тарифів на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів", усі паркувальні майданчики "Київтранспарксервісу" мають облаштовуватись за рахунок комунального підприємства, у разі затвердження Київською міською радою відповідної інвестиційної програми.

Розрахунки "Київтранспарксервіс" надав до  ВО КМР (КМДА). На їх підставі органом було затверджено новий тариф на паркування у столиці. Запровадження цього рішення збільшило вартість послуги з паркування у столиці на 60,0 % - 82,3%», - розповіли в АМКУ.

За результатами розгляду справи Тимчасова адміністративна колегія АМКУ 17 серпня 2022 року зобов’язала «Київтранспарксервіс» та КМДА у двомісячний строк припинити порушення. Додатково на комунальне підприємство «Київтранспарксервіс» накладено штраф у розмірі 1 484 750 грн.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області