Ухилення від сплати податків під час ввезення брендів: у службовій недбалості підозрюється інспектор Галицької митниці

22:20, 25 серпня 2022
Посадовець безпідставно пропустив на територію України дві вантажівки, у яких знаходився брендовий одяг, косметика і парфуми, під виглядом порожніх, без сплати будь-яких митних платежів.
Ухилення від сплати податків під час ввезення брендів: у службовій недбалості підозрюється інспектор Галицької митниці
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Інспектор Галицької митниці підозрюється у службовій недбалості за фактом ухилення від сплати податків під час ввезення брендових товарів. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру службовцю одного із митних постів Галицької митниці Держмитслужби за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, державний інспектор відділу митного оформлення у змові з іншими службовцями митниці сприяв підприємствам в ухиленні від сплати обов’язкових митних платежів. Ці фірми пов’язані з особою, відносно якої рішенням РНБО застосовано персональні санкції. Посадовець безпідставно пропустив на територію України дві вантажівки, у яких знаходився брендовий одяг, косметика і парфуми, під виглядом порожніх, без сплати будь-яких митних платежів.

Внаслідок таких дій державі заподіяно збитків на суму понад 4,3 млн грн.

Слідчі дії тривають, вирішується питання обрання запобіжного заходу підозрюваному та встановлюється причетність інших осіб до вчинення злочину.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду