14 країн назвали вулиці і площі на честь України, — МЗС

20:07, 26 серпня 2022
На знак солідарності з Україною перейменували чи назвали на честь нашої країни близько 20 вулиць і площ у 14 країнах світу.
14 країн назвали вулиці і площі на честь України, — МЗС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Близько 20 вулиць і площ у 14 країнах світу перейменували чи назвали на честь України на знак солідарності з державою, яка стримує російську агресію. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

«На сьогодні в рамках кампанії «Ukraine Street» на знак солідарності з Україною перейменували чи назвали на честь нашої країни близько 20 вулиць і площ у 14 країнах світу. Це Чехія, Польща, Литва, Латвія, Албанія, Словаччина, Норвегія, Канада, Угорщина, Естонія, Швеція, Франція, Ісландія, Люксембург, США», — зазначає МЗС.

У Чехії, Литві, Латвії, Албанії, Норвегії та Канаді українські назви отримали вулиці та площі, на яких знаходяться дипломатичні установи Росії.

А до Дня Незалежності України на карті світу стало більше одразу на дві українські назви. У Люксембурзі з’явився «Київський Бульвар», а в Нью-Йорку перехрестя Брайтон Біч Авеню та Коні Айленд Авеню в Брукліні перейменували на «Український шлях».

Міністерство подякувало світу за підтримку України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду