В АРМА передали активи білоруських підприємств на понад 1,5 млн гривень

21:27, 27 серпня 2022
Правоохоронцями досліджується діяльність компаній на предмет привласнення коштів бюджету, що виділялись на будівництво, реконструкцію та ремонт доріг, з їх подальшою легалізацією та виведенням за кордон.
В АРМА передали активи білоруських підприємств на понад 1,5 млн гривень
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Подільською окружною прокуратурою міста Києва передано в управління АРМА кошти білоруських компаній в розмірі понад 1,5 млн гривень. Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

Слідством встановлено, що в місті Києві та на території інших регіонів здійснюють свою діяльність ряд білоруських компаній. Кінцевим бенефіціарним власником вказаних компаній є Республіка Білорусь.

Наразі правоохоронцями досліджується діяльність вказаних компаній на предмет привласнення коштів державного бюджету України, що виділялись на будівництво, реконструкцію та ремонт автомобільних доріг з їх подальшою легалізацією та виведенням за кордон, а також можливого фінансування дій, вчинених з метою захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.

Під час слідства банківські рахунки резидента РБ заарештовано, а кошти, розміщені на них у сумі понад 1,5 млн грн., передано в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Раніше ми писали, що в управління АРМА передано корпоративні права підприємства Чернігівщини, яке пов’язане з РФ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва