У Дніпрі злочинна організація привласнювала і продавала нерухомість за підробленими документами, фото

18:53, 29 серпня 2022
Наразі викрито дев’ять учасників злочинної організації.
У Дніпрі злочинна організація привласнювала і продавала нерухомість за підробленими документами, фото
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Офіс Генерального прокурора повідомив, що викрито учасників злочинної організації, яка займалася заволодінням об’єктами нерухомості у м. Дніпрі. Про це йдеться у пресслужбі ОГП.

«За даними слідства, підозрювані з червня 2021 по серпень 2022 року оформлювали нерухомість на підставних або неіснуючих осіб за підробленими документами, які виготовляли на орендованій квартирі. Після цього нерухомість виставляли на продаж. Грошові кошти, отримані від продажу майна, учасники групи привласнювали та розподіляли між собою. У такий спосіб вони заволоділи правом власності на три квартири померлих громадян та помешканням літньої жінки, за продаж яких отримали 3 млн грн.

У ході обшуків правоохоронці вилучили сім автомобілів, майже 3,2 млн грн, 22 мобільні телефони, 62 паспорти громадян України і для виїзду за кордон, комп’ютерну техніку.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури керівнику та вісьмом учасникам злочинної організації повідомлено про підозру за фактами шахрайського заволодіння об'єктами нерухомості та підроблення документів (ст. 28, ч. 4 ст. 190,  ч.ч. 1, 2 ст. 255, ст. 28, ч.ч. 3, 4 ст. 358 КК України).

Вісьмох учасників групи затримано у порядку ст. 208 КПК України, одного з учасників оголошено у розшук», — сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва