Стало відомо, де в Києві найбільш забруднене повітря і які причини

22:00, 30 серпня 2022
Зафіксовано перевищення допустимих концентрацій діоксид азоту і формальдегіду в повітрі.
Стало відомо, де в Києві найбільш забруднене повітря і які причини
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві спеціалісти спостерігають незначне перевищення за показниками запиленості повітря та вмісту формальдегідів і діоксиду азоту. Основні причини – спека та велика кількість автотранспорту. Про це розповіли в Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського, передає УНН

 «По запиленості повітря в цілому по місту перевищення немає. Спостерігається незначне перевищення гранично допустимих концентрацій лише на Бессарабській площі і площі Перемоги, а також в районі Печерського мосту. Там показник склав 1,1 ГДК, тобто на 0,1 іде перевищення. В цілому по місту показник запиленості становить 0,3-0,5 ГДК» – розповіли в обсерваторії.

Зафіксовано перевищення допустимих концентрацій діоксид азоту і формальдегіду в повітрі. Але за словами експерта, таке перевищення влітку завжди спостерігається. Цьому сприяє поєднання спеки та великої кількості автотранспорту.

«Якщо дивитися на показники діоксиду азоту, то його кількість іде на спад. Якщо 25 серпня було перевищення 2,5 ГДК, то 29 серпня – 1,5 ГДК. Найвищим він був на площах Перемоги і Деміївській та на Оболонському проспекті. На вихідних пройшов дощ і трохи очистив атмосферу. Вміст формальдегіду в повітрі теж знизився. 26 серпня спостерігалося його перевищення 3,0 ГДК, а вже 29 серпня – 1,8. Найбільше перевищення спостерігається на Бессарабській площі, там багато автотранспорту, а також на Деміївській і в районі бульвару Лесі Українки», – зазначили в обсерваторії.

Щодо того, чи могло вплинути загорання торфу в Київській області на забрудненість повітря в столиці, то експерт говорить, що якщо це і відбулося, то незначно. І найбільше вплинуло на якість повітря в північних районах Києва, особливо на Оболоні.

«В основному, по наших багаторічних спостереженнях, впливає автотранспорт. Бувають, звісно, і надзвичайні ситуації, як, наприклад, горять торф'яники. Але зараз ми спостерігаємо, що перевищення незначне. Найбільше на півночі, в районі Оболоні, і по формальдегіду, 2,6 ГДК, і по діоксиду азоту, 2,5. Але треба розуміти, що влітку через спеку, велику кількість автотранспорту та відсутність вітру ці показники можуть доходити до 10. Тому зараз перевищення є, але воно незначне», – розповіли в обсерваторії.

Нагадаємо, що Київ знову увійшов до десятки міст світу із найбільш забрудненою атмосферою та очолив міста України за цим показником.

У Вишгородському районі Київської області сталося загоряння торфу. Киянам радили зачинити вікна і обмежити перебування на вулиці.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду