$3500 «для судді» за пом’якшення вироку: затримано адвоката, — Офіс Генпрокурора

16:20, 1 вересня 2022
Адвокат переконала підзахисного у необхідності передати їй кошти за вирішення питання з місцевим суддею щодо пом’якшення йому вироку.
$3500 «для судді» за пом’якшення вироку: затримано адвоката, — Офіс Генпрокурора
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та затримано адвокатку за фактом підбурювання громадянина до надання неправомірної вигоди судді та подальшого привласнення цих коштів. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, на початку 2022 року адвокат за 6 тис. доларів пообіцяла підзахисному, який перебував під вартою у Київському СІЗО, забезпечити прийняття суддею рішення про його умовно-дострокове звільнення від відбування покарання.

У січні 2022 року правоохоронці задокументували одержання нею 1,5 тис. доларів неправомірної вигоди начебто для передачі судді.

Отриманими від клієнта коштами адвокат розпорядилася на власний розсуд.

Надалі у зв’язку з початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну підзахисний був переведений до виправної колонії в Житомирській області, після чого у липні 2022 року адвокат переконала його у необхідності передати їй ще 2 тис. доларів за вирішення питання з місцевим суддею щодо пом’якшення йому вироку.

Офіс Генпрокурора зазначає, що у серпні 2022 року у ході контролю за вчиненням злочину підозрювану затримали в порядку ст. 208 КПК України після отримання 2 тисяч доларів нібито для передачі судді.

Затриманій повідомлено про підозру за фактами пропозиції, обіцянки або надання неправомірної вигоди службовій особі та шахрайства (ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 190 КК України). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Відмітимо, що останнім часом почастішали затримання адвокатів. Так, нещодавно у Києві адвоката та брокера викрили у незаконному продажі квартири за 230 тисяч доларів США.

Також у Києві адвокат допомагала чоловікам призовного віку незаконно виїжджати за кордон.

А ще у Києві ​​судитимуть адвоката, який вимагав з клієнта 77 тисяч грн для підкупу поліцейських.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Желтобрюх
    Ірина Желтобрюх
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Олександр Банчук
    Олександр Банчук
    заступник Міністра юстиції України
  • Олена Кожух
    Олена Кожух
    застуниця голови Закарпатського апеляційного суду
  • Юрій Мазур
    Юрій Мазур
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Вікторія Світлицька
    Вікторія Світлицька
    суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя