У Києві адвоката та брокера викрили у незаконному продажі квартири за 230 тисяч доларів США

13:43, 18 серпня 2022
Адвокат придбала за ціною значно нижче від ринкової квартиру на Кловському узвозі, яка була відчужена за кілька днів до укладення договору купівлі-продажу на підставі підроблених свідоцтва про право власності та довіреності, нібито посвідченої у місті Лісабон Португальської республіки.
У Києві адвоката та брокера викрили у незаконному продажі квартири за 230 тисяч доларів США
ФФото: прокуратура
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва викрито злочинну групу з числа адвоката, брокера та інших осіб, які організували схему заволодіння об’єктом нерухомості у місті Києві, а також грошовими коштами від його незаконного продажу. Про це повідомляє пресслужба прокуратури. 

За даними слідства, громадянка України, чинний адвокат, у 2020 році придбала за ціною значно нижче від ринкової квартиру на Кловському узвозі, яка була відчужена за кілька днів до укладення договору купівлі-продажу на підставі підроблених свідоцтва про право власності та довіреності, нібито посвідченої у місті Лісабон Португальської республіки.

У подальшому за заявою власника житла, від імені якого підроблено довіреність, було розпочато кримінальне провадження, в межах якого ухвалою суду на квартиру накладено арешт.

Будучи позбавленими можливості відчуження цього майна, зловмисники розробили злочинний план, направлений на заволодіння грошовими коштами від продажу квартири, видавши її як групу нежитлових приміщень.

З метою реалізації злочинного наміру, на початку травня 2021 року адвокат залучила брокера з нерухомості та громадянку України, яка за грошову винагороду організувала підроблення свідоцтва про право власності на групу приміщень за адвокатом та подальшу реєстрацію цього документа у Державному реєстрі нерухомого майна.

Після реєстрації права власності неіснуючий об’єкт нерухомості був відчужений добросовісному покупцю за 230 000 доларів США.

За наслідком досудового розслідування адвокату та брокеру повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 3 та 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України, та вручено клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке у найкоротший час буде скеровано до суду.

17.08.2022 в межах кримінального провадження правоохоронці провели 16 обшуків на території міста Києва, Київської та Сумської областей, у тому числі 7 - за місцями реєстрації, проживання та в офісних приміщеннях адвокатів.

Вирішується питання про притягнення до кримінальної відповідальності інших учасників кримінального правопорушення.

Санкція статті передбачає позбавлення волі строком на 12 років з конфіскацією майна.

Нет описания.

Нет описания.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки