У Харкові викрили письменника-пропагандиста, який заперечував існування України

21:27, 5 вересня 2022
Він заявлял, що збройна агресія РФ «допомагає врегулювати громадянський конфлікт, бо з 2014 року України як держави більше не існує».
У Харкові викрили письменника-пропагандиста, який заперечував існування України
Фото: Харківська обласна прокуратура
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За даними слідства, письменник з тимчасово окупованої Горлівки Донецької області, який рік тому переїхав до Харкова, поширював матеріали, в яких підтримує дії РФ. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора. 

У березні під час інтерв‘ю для російського каналу літературний діяч псевдореспублік розповів, що саме нібито українські військові "8 років бомбили та знищували Донбас". Підозрюваний також зазначив, що збройна агресія РФ допомагає "врегулювати громадянський конфлікт, бо з 2014 року України як держави більше не існує". 

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури йому повідомлено про підозру у поширеннні матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Нет описания.

Раніше ми писали, що харків’янину, який проводив підривну діяльність проти України, повідомлено про підозру у держзраді.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області